Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Димитър Главчев разговаря с посланика на Украйна Микола Балтажи
19/09/2017

Председателят на парламента Димитър Главчев разговаря с посланика на Украйна Микола Балтажи. Димитър Главчев изрази загрижеността на българското общество от приемането на новия закон за образованието.

Микола Балтажи заяви, че новият закон няма да промени правата на българското национално малцинство да изучава майчиния си език. Децата на украинските етнически българи ще получат възможността и нататък да развиват своята езикова идентичност, отбеляза украинският посланик.

По думите му министерството на образованието и украинските институции са изцяло открити към диалог и детайлно информират изпълнителната българска власт. Той благодари за възможността да разговаря по въпроса и с председателя на Народното събрание.

На срещата бе обсъдено предстоящото посещение на българска парламентарна делегация в Украйна, водена от председателя на парламента. Народните представители ще участват в честванията на 155-тата годишнина от преселването на българите в Таврия.

Форма за търсене
Ключова дума
Търсене
Димитър Главчев, председател на 44-то Народно събрание
Видео излъчване от Народното събрание

Избор на заместник-председатели на Комисията за финансов надзор, ръководещи съответно управление "Надзор на инвестиционната дейност" и "Осигурителен надзор"

Избор на генерален директор на Българската телеграфна агенция

    Последни новини